Budoucí i současní mistři kuchařského
řemesla na festivalu v rámci soutěže Olima Cup 2015 dne 2. 10.,
připravovali předkrm caprese a inovativní pokrmy, jejichž hlavní
surovinou bylo krůtí prso.
SŠOGD PRAKTIK s.r.o. je spolupořadatelem této tradiční akce. V
soutěžních týmech složených z učitele nebo instruktora odborného výcviku
a žáka za naši školu soutěžila paní učitelka Štenclová s Jakubem
Rajnohou z 2. ročníku oboru Kuchař-číšník, zaměření kuchař a pan
Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster a Atmosphere v Olomouci s
Tomášem Janíčkem, žákem 4. ročníku oboru Gastronomie, zaměření kuchař,
který je také členem junior týmu Asociace kuchařů a cukrářů České
republiky, pobočky Severní Morava a Slezsko.
Tým paní Štenclová a Jakub, který se podobné akce účastnil poprvé, se krásně umístil ve stříbrném pásmu a panu Klárovi a Tomášem, již zkušeným soutěžním matadorům, patří za jejich menu zasloužené první místo. S úmyslem vyhrát se na soutěž tým Klár-Janíček vydal a největší pohár si za svou fantazii a precizní práci také odnesl.
Všem soutěžícím blahopřejeme a za propagaci dobré gastronomie pod hlavičkou naší školy děkujeme !!!
Název soutěžního výrobku: K. Štenclová, J. Rajnoha
Salát Capresse
Krůtí prso s rajčatovou faší, mini steak v medové marinádě s chilli,
tagliatelle se špenátovým pestem, zeleninové ragů v rozmarýnovem másle.
Název soutěžního výrobku: J.Klár, T. Janíček
Salát Capresse s variací tataráků
Krůta Venricina Cheddar
Lanýžové tagliatelle, sezónní zelenina