V Moravské
střední škole se každý školní rok uskutečňuje pro žáky školy kurz studené kuchyně. V letošním školním roce kurz proběhl ve dnech 13. –
14. 2.2018 v prostorech odborné učebny pro gastronomické obory. Tohoto
kurzu se vždy účastní 3. a 4. ročník se zaměřením na obor kuchař, letos tedy žáci
třídy PKČ 3 a GOM 4. Účastníci kurzu pod vedením učitelky odborného výcviku Bc. Jaroslavy
Salajové. se naučili jak využít
svého kuchařského umění, fantazie a zručnosti. Připravovali masové a sýrové
rolády, kanapky s různými pěnami, zeleninové saláty, lososový a hovězí
tatarák, různé druhy předkrmů, plnili kachnu apod. Z těchto výrobků se
učili připravit masové či sýrové mísy, jejich dozdobení a aranžování ovoce a
zeleniny. Pekli i dezerty a připravovali oblíbený dezert panna cottu. Ze všech pokrmů
následně nachystali raut, u kterého si zároveň připomněli, jaký inventář se při něm zakládá.
Na závěr kurzu byly žákům předány certifikáty o úspěšném absolvování tohoto kurzu. Radostí a odměnou pro účastníky byla velká pochvala za vizuální a hlavně i chuťovou stránku celého rautu od všech hostů!
(Bc. Jaroslava Salajová)