Daší úspěch Vojty Hacsika v kuchařské soutěži !

BESKYDSKÁ SOUTĚŽ MLADÝCH KUCHAŘŮ

Pod Slezskými Beskydami v polském městě Cieszyn se 29.10.2014 uskutečnil šestý ročník kuchařské soutěže Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy. Soutěž organizuje Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych Cieszyn (Sdružení ekonomických a gastronomických škol v Těšíně) za podpory Asociace pro rozvoj podnikání, vzdělávání a kultury mládeže EkoGa a starosty města Cieszyn. Soutěž je určena pro studenty gastronomických škol, vždy po jednom studentu z každé školy.

V letošním roce bylo základní surovinou pro kuchařskou soutěž stanoveno mleté hovězí a vepřové maso. Soutěžním úkolem pak bylo připravit čtyři porce teplého pokrmu s přílohami. Soutěžit přijelo dvanáct studentů z gastronomických a hotelových škol z měst Wisła, Tychy, Bielsko-Biała, Cieszyn a Wodisław Śłaski a také ze školy Albrechtova střední hotelová škola Český Těšín (Michal Mrázek) a ze Střední školy obchodu, gastronomie a designu Praktik, Olomouc (Vojta Hacsik).

Předvedené výkony mladých adeptů kuchařského umění byly na velmi dobré úrovni a mnozí překvapili nápaditostí, s jakou se zhostili svého soutěžního pokrmu. Také naši studenti z Moravy a Slezska předvedli svoje kvality a byli dobře hodnoceni.

Vojta Hacsik, student Střední školy obchodu, gastronomie a designu Praktik, Olomouc, člen juniorského a seniorského týmu AKC, pobočka Severní Morava a Slezsko, obsadil celkově třetí místo a ještě obdržel pohár za nejlepší vzhled a aranžmá soutěžního pokrmu. Vojtovi srdečně blahopřejeme a přejeme další úspěchy v kuchařských soutěžích.

Zpracoval:
Karel Drápal
místopředseda AKC, pobočka Severní Morava a Slezsko