Gastro Kroměříž Tescoma Cup 2012

Do I. ročníku soutěže mladých odborníků z oblasti gastronomie  naše škola vyslala tým tří žáků. Soutěž byla rozdělena na dva dny, do osmnácti let junioři soutěžili ve čtvrtek 29.3. a v pátek 30.3. soutěžili junioři nad osmnáct a senioři. 
 
Zadáním soutěže byla příprava 4 porcí moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu 50 minut. Základní surovinou byla vepřová panenka - 500g na soutěžícího. Tuto hlavní surovinu dodal partner soutěže firma JOSPO Holešov.
 
Nejlépe se z našich žáků umístil 29.3 ve stříbrném pásmu Jan Kyselý (na 8. místě), připravoval vepřovou panenku plněnou špenátem a mozzarelou, šťouchané brambory a glazurovanou zeleninu. Kristýna Vyhlídalová skončila v bronzovém pásmu (na 14.-16.místě), připravovala vepřovou panenku balenou ve slanině s červenou cibulí a polentou. Pavel Thum soutěžil až v pátek 30.3. a umístil se ve stříbrném pásmu (na 9. místě), připravoval pečené medailonky z vepřové panenky na červené cibuli, balené v domácí slanině zapečené s tvarůžkem,  plněný pečený brambor, teplý salát z Bystročického zelí s domácí slaninou.
(Renáta Škvorová, učitelka OV)