27. února 2020 se konal
v gastronomickém studiu firmy Retigo s.r.o v Rožnově pod Radhoštěm
další vydařený workshop na téma
„Velikonoce u nás a ve světě“ za účasti lektora Jana Horkého - kapitána národního týmu AKC ČR.
Olympijský vítěz, šéfkuchař
restaurace Art Nouveau , Kuchař roku 2017, vařil v Hotel Hyatt Hong Kong,
Hotel Intercontinental Madrid, Hotel Pan Pacific Singapore, Budova OSN New
York.
Nedá dopustit na českou kuchyni, i když
nejraději má asijskou, a připravoval menu pro amerického prezidenta Baracka
Obamu.
Držitel zlatého lva z olympiády v ŚANGAJI, ERFURTU a stříbro ze STUTGARDU 2020.
„Hosté si musí uvědomit, že platí za zážitek a
pokrm od kuchaře, který na něj použije kvalitní suroviny a vytvoří umělecké
dílo na talíři.
Workshopu se zúčastnilo 17 účastníků – byli to učitelé gastronomických
předmětů, šéfkuchaři a kuchaři z restaurací a žáci gastronomických škol.
Moravská střední škola vyslala na workshop žáky druhého a třetího ročníku
studijního oboru Gastronomie. Jmenovitě Davida Marciána, Filipa Klára a Emila Bačovského. Naši žáci se naučili mnoho nového a moderního ze současné moderní
gastronomie. Další workshop na téma Moderní bufet,
finger food, teriny, paštiky, vegetariánské pokrmy, předkrmy vhodné na
banket se uskuteční dne 14. května opět
v gastrostudiu firmy Retigo s.r.o.