Medaile na Olima Cup 2015

Budoucí i současní mistři kuchařského řemesla na festivalu v rámci soutěže Olima Cup 2015 dne 2. 10., připravovali předkrm caprese a inovativní pokrmy, jejichž hlavní surovinou bylo krůtí prso. 
SŠOGD PRAKTIK s.r.o. je spolupořadatelem této tradiční akce. V soutěžních týmech složených z učitele nebo instruktora odborného výcviku a žáka za naši školu soutěžila paní učitelka Štenclová s Jakubem Rajnohou z 2. ročníku oboru Kuchař-číšník, zaměření kuchař a pan Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster a Atmosphere v Olomouci s Tomášem Janíčkem, žákem 4. ročníku oboru Gastronomie, zaměření kuchař, který je také členem junior týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočky Severní Morava a Slezsko. 
Tým paní Štenclová a Jakub, který se podobné akce účastnil poprvé, se krásně umístil ve stříbrném pásmu a panu Klárovi a Tomášem, již zkušeným soutěžním matadorům, patří za jejich menu zasloužené první místo. S úmyslem vyhrát se na soutěž tým Klár-Janíček vydal a největší pohár si za svou fantazii a precizní práci také odnesl. 

 
Všem soutěžícím blahopřejeme a za propagaci dobré gastronomie pod hlavičkou naší školy děkujeme !!!

Název soutěžního výrobku: K. Štenclová, J. Rajnoha

Salát Capresse
Krůtí prso s rajčatovou faší, mini steak v medové marinádě s chilli, tagliatelle se špenátovým pestem, zeleninové ragů v rozmarýnovem másle.
 
Název soutěžního výrobku: J.Klár, T. Janíček
Salát Capresse s variací tataráků 
Krůta Venricina Cheddar
Lanýžové tagliatelle, sezónní zelenina